De beste kamerplanten voor donkere kamers

Het is vervelend om te vertellen, maar een van die coole mensen willen zijn met een trendy appartement dat prachtig is versierd met een verscheidenheid aan spectaculaire kamerplanten, is niet eenvoudig. Eigenlijk is het een kleine moeite.

Er is dat kleine probleem van het onthouden om ze water te geven (maar niet te veel omdat je ze op die manier kunt verdrinken), ze verpotten (als het je lukt om er een een beetje te laten groeien) en ze in het algemeen in leven te houden (RIP Gary the Fern) . Maar enkele van de grootste belemmeringen voor het bouwen van een kamerplantenimperium dat Pinterest-borden waardig is, liggen eigenlijk buiten je controle. Ja, we hebben het over je stront, donkere, vochtige huurflat. Dat is waarschijnlijk ook de schuld.

Props voor jou als je je iets kunt herinneren van biologie van jaar 7, maar voor het geval je dat niet kunt, planten hebben zonlicht nodig om dit kleine ding dat fotosynthese wordt genoemd te doen. Je weet wel, dat proces waarbij het zonlicht wordt gebruikt voor energie om te groeien en zo? Nou, dat vereist IRL-licht en als je bescheiden verblijf zoiets als het onze is (klein, zwak en zonder mooie erkers), dan zullen alle kamerplanten die je mee naar huis neemt een beetje worstelen.

Waarom geven sommige planten de voorkeur aan donkere kamers?

We vroegen Beth Chapman, oprichter van Leaf Envy, waarom sommige kamerplanten niet zo van de zon houden als wij. Ze zei dat het komt omdat deze planten in hun oorspronkelijke habitat kunnen gedijen op de bosbodem of in een schaduwrijke omgeving, dus geef de voorkeur aan weinig licht boven gevlekte zon

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar bijzonder veerkrachtige kamerplanten die zijn gebouwd om het donker te weerstaan. Dit zijn de jongens die je wilt leren kennen. Dit zijn de jongens die je kunt kopen, overal in je donkere, deprimerende kamer op een plank kunt laten vallen en niet te gestrest bent. Hier zijn enkele van degenen die we leuk vinden.

De ZZ-Plant

Volledige naam Zamioculas Zamiifolia. Kracht: gelukkig in het donker. Zoals, helemaal geen natuurlijk licht. Zwakte: groeit niet in het donker, maar gaat ook niet dood.

Calathea

Het komt erop neer dat ze in feite decoratief en kleurrijk zijn, de lucht helpen zuiveren en ook fel zonlicht laat hun bladeren vervagen.

Dracaeua Surculosa

Als je op zoek bent naar een grote plant die de aandacht trekt maar geen goed onderhoud nodig heeft, dan is dit jouw man. Ze houden niet zo van direct zonlicht, dus die hoek van je slaapkamer is perfect.

Vredelelie

Je wist vast niet dat ze afkomstig zijn uit tropische regenwouden, wat betekent dat ze gewend zijn aan super weinig licht en nog steeds zullen bloeien als je ze daar neerzet. Betekent echter ook dat ze graag warm en goed bewaterd zijn.

De tong van de schoonmoeder

De slangenplant (het heeft vele namen) laat ons nooit in de steek. Het is ook erg vergevingsgezind als je vergeet om het ook water te geven. Hier kun je er meer over lezen op de site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.