Depressie en autisme: wat u moet weten en wat u moet doen

Inleiding: Depressie en autisme kunnen moeilijk zijn om mee om te gaan, maar u kunt veel doen om te helpen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is depressie de meest voorkomende psychische aandoening bij kinderen en volwassenen en treft meer mensen dan welke andere aandoening dan ook. Autismespectrumstoornis (ASS) is een andere geestesziekte die in opkomst is – en een die vaak verkeerd wordt begrepen. ASS is een stoornis die invloed heeft op hoe iemand denkt, voelt of zich gedraagt. Het kan thuis, op school en in sociale interacties problemen veroorzaken. Om het nog ingewikkelder te maken, zijn zowel depressie als autisme en depressie te behandelen met medicijnen. Wat moet u over hen weten? Hier zijn enkele feiten over depressie en autisme waar je misschien nog nooit van hebt gehoord:

• Depressie is een stemmingsstoornis die weken of maanden kan aanhouden

• Mensen met een depressie hebben een significant lager zelfbeeld

• ASS is een denkstoornis; daar heeft het niets mee te maken

Wat is een depressie en waardoor wordt het veroorzaakt?

Depressie is een psychische aandoening die gevoelens van verdriet, hopeloosheid en waardeloosheid kan veroorzaken. Het kan worden veroorzaakt door een aantal dingen, waaronder genetica, omgevingsfactoren en therapie. Er zijn verschillende soorten depressie – milde, matige, ernstige – en elk heeft zijn eigen unieke reeks symptomen.

Wat zijn de verschillende soorten autisme.

Er zijn twee hoofdtypen autisme: het syndroom van Asperger en PDD-NOS (Pervasive Developmental Disorder – Not Other Specificed). Het Asperger-syndroom is een ernstigere vorm van autisme die wordt gekenmerkt door problemen met communicatie, socialisatie en zelfrespect. PDD-NOS is een meer algemene vorm van autisme die wordt gekenmerkt door problemen met normaal denken, voelen en gedrag.

Wat te doen als je een depressie of autisme hebt.

Als je lijdt aan een depressie of autisme, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Een arts kan u medicijnen en advies geven om u te helpen uw aandoening onder controle te houden. Als u het niet prettig vindt om uw aandoening met een arts te bespreken, zijn er andere mogelijkheden om u te ondersteunen.

Zoek naar financiële steun.

Als u in financiële problemen komt, zijn er veel middelen voor u beschikbaar. U kunt financiële hulp zoeken bij familie of vrienden, of leren over online schuldhulpprogramma’s. Bovendien bieden veel steden en gemeenten beurzen en beurzen aan die u kunnen helpen uw financiële problemen op te lossen.

Zorg voor jezelf.

Het is belangrijk om zowel fysiek als mentaal voor jezelf te zorgen als je een depressie of autisme hebt. Dat betekent gezond eten, voldoende slapen en zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Je moet ook leren omgaan met stress en angst – dit kunnen moeilijke maar belangrijke vaardigheden zijn om te slagen in je eigen leven.

Hoe u uzelf kunt helpen als u een depressie of autisme heeft.

Er is geen pasklaar antwoord op hoe je jezelf kunt helpen als je worstelt met depressie of autisme. Er zijn echter enkele algemene tips die nuttig voor u kunnen zijn. Begrijp eerst dat depressie en autisme beide kunnen worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder genetica en het milieu. U moet geestelijke gezondheidszorg zoeken als u zich down voelt of worstelt met symptomen van de aandoening.

U kunt ook levensstijlveranderingen proberen om uw mentale welzijn te verbeteren. Dit kan betekenen dat u regelmatig een pauze neemt van uw werk of sociale contacten, yoga of meditatie beoefent, gezond eet en regelmatig beweegt. Als je merkt dat je het nog steeds moeilijk hebt nadat je deze veranderingen hebt aangebracht, kan het helpen om een ​​professionele therapeut of counselor te raadplegen.

Krijg ook ondersteuning. Een geweldige manier om depressie en autisme te bestrijden, is door deel te nemen aan activiteiten waardoor je je goed en gelukkig voelt, zoals wandelen of tijd doorbrengen met vrienden. En als je het individueel of als koppel moeilijk hebt, kan steun krijgen heel nuttig zijn, zowel fysiek als emotioneel.

Krijg ondersteuning. Verander je leven ten goede.

Een van de beste manieren om depressie en autisme te overwinnen, is hulp te zoeken bij professionals die advies, therapie en andere ondersteunende diensten kunnen bieden die specifiek zijn voor de individuele situatie

zijn op maat gemaakt. Dit type dienstverlening wordt vaak ‘relatietherapie’ genoemd, omdat het mensen helpt die samenwerken om hun problemen effectiever te overwinnen dan een individuele therapeut alleen (of zelfs samen) zou kunnen doen. Het is belangrijk om te onthouden dat niet iedereen die hulp nodig heeft die krijgt; In feite worstelen veel mensen zonder professionele ondersteuning, simpelweg omdat ze zich niet op hun gemak voelen om hun problemen persoonlijk te bespreken. Aarzel dus niet om hulp te zoeken als u voelt dat uw problemen uw kwaliteit van leven beginnen aan te tasten – het zou wel eens het begin kunnen zijn van een nieuw hoofdstuk in uw leven!

gevolgtrekking

Depressie en autisme zijn twee verschillende soorten ziekten die enorm veel leed kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om hulp van een arts te krijgen als u symptomen van depressie of autisme heeft, aangezien er veel verschillende manieren zijn om uzelf te helpen wanneer u het moeilijk heeft. Zoek ook financiële steun en zorg voor jezelf om de algehele geestelijke gezondheid te verbeteren. Nu u meer over deze ziekten weet, is het uw verantwoordelijkheid om uzelf op alle mogelijke manieren te helpen. Bedankt voor het lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *