Diamond Painting Soorten en dingen die je weet over diamond painting Kit

Diamond Paintings zijn er in alle soorten, maten en stijlen, wat verschillende resultaten en afgewerkte looks oplevert. Als je benieuwd bent hoe je aan de slag kunt gaan met diamond painting, blijf dan lezen om alles te leren wat je moet weten. We zullen de verschillende beschikbare diamantsets opsplitsen, zodat je die creatieve sappen kunt laten stromen en wat sprankeling aan je leven kunt toevoegen!

Diamond Painting wordt enorm populair in de kunstnijverheidswereld. Het geeft kunstenaars van alle niveaus de mogelijkheid om een ​​prachtige diamond painting te maken met behulp van kleine kristaldiamanten, gewoonlijk “boren” of “edelstenen” genoemd.

Het ziet er op het eerste gezicht misschien ingewikkeld uit, maar het is eigenlijk heel simpel. Elke diamond painting set is uitgerust met een applicator om te helpen bij het aanbrengen van de kleine diamanten op het diamond painting canvas. Er zijn zelfs talloze applicatortools beschikbaar, afhankelijk van uw individuele voorkeur. Zodra alle diamanten op het canvas staan, komt je foto tot leven en schittert. Diamond Painting is echt voor iedereen!

Dus, wat hebben alle diamond painting sets gemeen?

Er zijn zoveel verschillende soorten diamond painting sets verkrijgbaar bij veel leveranciers, maar er zijn een paar dingen die elke kit meestal gemeen heeft.

Oké, laten we eens kijken wat je in je kit zou moeten krijgen:

Diamant applicator:

Deze speciale tool is ontworpen om je te helpen elk klein juweeltje perfect op het canvas te plaatsen om je meesterwerk te creëren.

Canvas materiaal:

Het canvas zal zijn waar je elke edelsteen plaatst. De doeken zijn vaak gemaakt van plastic, hars of stof. Het is gekoppeld aan een gemakkelijk te volgen ontwerpgrafiek. Je hebt de mogelijkheid om je eigen afbeelding in te dienen om het canvas persoonlijk te laten ontwerpen of een vooraf ontworpen afbeelding te kiezen.

Kleurrijke kristallen/diamanten/boren:

 Je kunt je diamanten rangschikken op elke manier die je kleine hartje begeert. Er zijn twee soorten diamanten; “Vierkant” & “Ronde”. Vierkante diamanten worden gebruikt om kunstwerken te maken die er voller uitzien, terwijl ronde diamanten iets gemakkelijker zijn om mee te werken en een meer abstract kunstwerk creëren.

Lijm:

De lijm wordt gebruikt om je diamanten op je canvas te rangschikken en vast te zetten en op hun plaats te houden.

Algemeen diamond painting sets:

Algemeen diamond painting sets zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Deze zijn geweldig voor iedereen en kunnen zeker helpen om de creatieve sappen te laten stromen. Algemeen diamond painting sets zijn geweldig voor beginners. We raden ook een iets kleinere diamond painting set aan voor beginners met een eenvoudiger ontwerp.

Of je nu een dierenliefhebber bent, een natuurliefhebber of op zoek bent naar een meer abstract ontwerp, er is voor elk wat wils. Alle kits zijn er ook in verschillende soorten en maten. Zoals we eerder vermeldden, worden kleinere kits aanbevolen voor beginners, maar als u op zoek bent naar een diamond painting met wat meer detail, zou een grotere kit het beste zijn. Hoe groter de afbeelding/het canvas, hoe meer details u op het voltooide stuk zult hebben. Dit kost natuurlijk ook meer tijd (maar hey, diamond painting is ontspannend dus who cares hoe lang het duurt!).

Diamond Painting sets zijn ook geweldig voor stressverlichting en geven je een prachtig afgewerkt product om te pronken met vrienden en familie. Je kunt zelfs je afgewerkte diamond paintings gebruiken om je huis te versieren. Welke kit je ook kiest, je krijgt altijd een bevredigend kunstwerk om trots op te zijn.

Op maat diamond painting sets:

Je bent misschien iemand die echt van iets persoonlijker en unieks houdt. Als jij dit bent, raden we je ten zeerste aan om een ​​aangepaste diamond painting set te bestellen. Met een custom diamond painting set kun je een diamond painting maken met jouw favoriete foto. Misschien is het een foto van je pluizige vriendje of je lieve familie. Wat het ook is, u kunt van die afbeelding een diamond painting maken en het eindproduct als uw originele foto in diamond painting vorm laten verschijnen.

Kies gewoon een favoriete foto van heldere kwaliteit voor het beste resultaat. Kies voor een heldere fotokwaliteit een 1:1 foto; 3:4 of 4:3 beeldverhouding met minimaal 1000px om de uitvoerkwaliteit te garanderen. De diamond painting leverancier waar je bestelt heeft instructies voor het uploaden van de foto. Er zijn normaal gesproken ook aanwijzingen voor het kiezen van een canvasmaat. U kunt de diamanten kiezen die u wilt gebruiken om uw foto op maat te schilderen, of het nu vierkante of ronde diamanten zijn.

Custom diamond painting sets zijn er in zowel 3D als 5D diamond painting sets. Dus, wat is het verschil?

Beide zijn zeer eenvoudig om mee te werken. Het enige verschil tussen de twee is het aantal zijden dat elke diamant heeft. De 3D diamond paintings wordt geleverd met 3 gefacetteerde diamanten, terwijl de 5D wordt geleverd met 5 gefacetteerde diamanten. De 5D heeft meer kanten en zal daardoor licht breken en een sprankelender beeld creëren. Aangepaste diamond painting zijn een geweldige manier om een ​​afbeelding of foto op te fleuren en een

frisse nieuwe look. Je kunt deze gewoonte diamond painting zelfs gebruiken als een attent cadeau, zoals een bruiloft, jubileum, verjaardagen en meer.

Meerdere panelen diamond painting sets:

Vaak is je artistieke visie niet op één doek te vatten en daar komen de multipanel diamond paintings goed van pas! Met dit type kit kunt u grotere kunstwerken maken, zodat al uw creativiteit kan worden weergegeven.

Met meerdere panelen diamond painting sets kun je stukken maken die misschien wat uitdagender zijn om op slechts één canvas te doen. Dit soort kits zijn er in drie en vijf paneelopties. Ze zijn perfect voor grote landschappen. Het afgewerkte product zal elke kamer in huis opfleuren en het een unieke flair geven!

LED Diamond Painting Sets:

LED diamond painting sets zijn perfect voor jullie allemaal fonkelenthousiastelingen! LED-kits bevatten LED-lampjes die achter het canvas worden geïnstalleerd om uw diamond painting van achteren te verlichten en een prachtig gloeiend beeld te creëren.

LED diamond paintings zijn erg populair voor kerstontwerpen omdat ze op de een of andere manier de kerstsfeer lijken te vangen. Het is eigenlijk alsof je kerstverlichting op je kunstwerken zet en wie houdt er niet van kerstverlichting!?

LED-sets zijn ook geweldig voor stadsgezichten of skylines van steden, omdat ze ‘s nachts de uitstraling van een stad geven door ‘leven’ aan het beeld toe te voegen. Meestal worden bij elke LED diamond painting set kristallen pick-up pins meegeleverd. Als je klaar bent met de diamond painting plaats je gewoon de batterijen, hang je die mooie creatie op en zet je de voorgeïnstalleerde schakelaar aan. Dan ben je klaar om het aan te steken en te genieten van je nieuwe stukje gloeiende kunst.

Waarom is Mandala diamond paintings zo populair?

Diamond Painting is een prachtige, creatieve hobby waarin je prachtige kunstwerken kunt maken voor jezelf of om cadeau te doen aan anderen. diamond painting is ook een zeer therapeutische activiteit voor lichaam, geest en ziel. Mandala-ontwerpen zijn nu heel gebruikelijk in de diamond painting markt en met een zeer goede reden. Maar ken je de oorsprong van de mandala en waarom het zo’n populair ontwerp is?

Wat is een mandala?

Mandala-ontwerpen worden steeds populairder in de diamond painting gemeenschap. Wat zijn mandala’s, vraag je?

Mandala’s zijn in feite symmetrische patronen en voorstellingen, met wortels die terug te voeren zijn op het land India. Zonder in te gaan op een uitgebreide, langdradige uitleg, betekent mandala letterlijk “cirkel”. Het is een spiritueel en ritueel symbool onder Indiase religies zoals het hindoeïsme, het boeddhisme en het jaïnisme.

Mandala is nu een algemene term geworden voor een diagram of grafiek die een geometrisch patroon vertegenwoordigt dat een vorm van symboliek vertegenwoordigt. De basisvorm van de meeste mandala’s is een vierkant met vier poorten met daarin een cirkel met een enkel middelpunt.

Gezondheidsvoordelen van Mandala diamond painting:

Diamond Painting is op zich een uiterst therapeutische activiteit die rust, ontspanning en innerlijke rust bevordert. Het plaatsen van deze kleine edelstenen op een canvas kan helpen bij het genereren van welzijn, rust, opmerkzaamheid en exact dezelfde voordelen die meditatie op de hersenen heeft. Het is geen wonder dat diamond painting tegenwoordig zo populair wordt. Dergelijke creatieve activiteiten zijn bijna als nirvana voor de ziel. Nog populairder zijn diamond paintings met mandala-ontwerpen, omdat deze patronen de bovengenoemde voordelen vergroten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *