Diamond Painting

Als je een liefhebber bent van kunst en kunstnijverheid, is de kans groot dat je online hebt gehoord van diamond painting of hebt gezien diamond painting sets. Maar tenzij je je erin hebt verdiept, weet je waarschijnlijk niet helemaal zeker wat diamond painting is en heb je waarschijnlijk veel vragen. Diamond Painting? Betekent dat schilderen op diamanten? Zijn diamanten niet mooi genoeg zonder overschilderd te worden? Of betekent het dat de verf zelf diamanten bevat? Maar zou dat diamond painting niet een belachelijk dure, luxe hobby maken?

Gelukkig schildert diamond painting geen echte diamanten, en gebruikt het ook geen verf met geplette diamanten als ingrediënt. In feite verwijst de “diamant” in de term (“diamond painting”) helemaal niet naar de kostbare diamantsteen, maar eerder naar de stijl van schilderen. Diamond Painting is om een ​​schilderij samen te stellen met behulp van kleinere gekleurde diamanten (geen kostbare, dure diamanten, maak je geen zorgen!) om een ​​grotere afbeelding samen te stellen, met een speciaal gereedschap en speciaal ontworpen diamanten. Het is qua concept vergelijkbaar met schilderen op nummer, waarbij bepaalde kleuren overeenkomen met bepaalde delen van het schilderij, evenals de artistieke foto’s waarin de gezichten van een miljoen verschillende mensen één groot gezicht vormen. Diamond painting neemt een aantal kleinere stukjes felle kleur en transformeert deze tot een prachtig totaalbeeld.

Diamond Painting Trending:

Diamond Painting wordt snel een van de meest populaire kunst- en ambachtstrends die er zijn, en de populariteit neemt met de dag toe. De stijl en het ontwerp van diamond painting is ontstaan ​​in het continent Azië, maar breidt zich snel uit naar alle andere uithoeken van de wereld, inclusief de Verenigde Staten. De kans is groot dat als je bekend bent met de kunst- en handwerkwereld, je al mensen hebt horen praten over diamond painting. Maar diamond painting is ook toegankelijk voor mensen die helemaal nieuw zijn in het maken en maken van kunst. Het is een eenvoudig, gemakkelijk proces dat iedereen op tijd kan leren en bekwaam kan worden.

Benodigdheden voor diamond painting:

Kortom, diamond painting vereist slechts een paar diamond painting benodigdheden: een canvas met lijm, een gereedschap en een gum om de diamanten op te pakken, en de diamanten zelf. Gebruik een stuk kauwgom en het zetgereedschap, pak gewoon de diamant die overeenkomt met het specifieke gebied van het schilderij waaraan u werkt en plaats deze in het vooraf gemarkeerde gebied. Ook hoef je je geen zorgen te maken over getouwtrek tussen de lijm op het canvas en het plakkerige stukje gom op je setting tool: de lijm op het canvas is speciaal ontworpen om sterker te zijn dan de plakkerige gom, zodat je diamant zal schuiven zodra u het aanraakt. plaats het in het overeenkomstige gebied op het canvas.

Verschillende soorten “diamanten” in diamond painting:

Wat de diamanten zelf betreft, er zijn twee verschillende soorten: ronde boren, die niet perfect op één lijn liggen en daarom een ​​meer glanzende schilderijesthetiek creëren, en vierkante boren, waarvoor de schilder het gereedschap zorgvuldig moet gebruiken om ze perfect op elkaar af te stemmen. Vierkante boren produceren schilderijen die nauwkeuriger zijn en op mozaïeken kunnen lijken, terwijl ronde boren meer abstract ogende afbeeldingen produceren. Daarnaast zijn er verschillende soorten binnen vierkante boren en ronde boren: 3D-boren hebben drie facetten aan elke kant voor in totaal negen facetten, terwijl 5D-boren vijf facetten aan elke kant hebben voor in totaal vijftien facetten. 5D-boren zijn meestal sprankelender en opvallender en komen vaker voor bij diamond painting. Daarom is een andere veelgebruikte term voor diamond painting die u kunt gebruiken “5D-schilderij”.

Diamond Painting Techniek:

Het plaatsen van individuele diamanten, vooral vierkante boren, vereist intense focus en concentratie, en het is niet ongebruikelijk dat mensen die zich bezighouden met diamond painting wakker worden en beseffen dat er uren zijn verstreken. Om deze redenen wordt diamond painting beschouwd als een bijzonder rustgevende kunst- en ambachtsactiviteit voor diegenen die een pauze willen nemen van hun drukke leven.

Een belangrijk onderdeel van diamond painting terminologie:

Een ander belangrijk onderdeel van de diamond painting terminologie die je misschien hoort als je deze hobby terloops verkent, betreft de diamond painting doeken zelf, die gedeeltelijke of volledige oefeningen kunnen zijn. Elk diamond painting canvas wordt geleverd met een achtergrond die al op het canvas zit, zonder toegevoegde diamanten. Een full-drill canvas betekent dat elk deel van de achtergrondafbeelding wordt bedekt met diamanten. Volle boordoeken nemen doorgaans aanzienlijk meer tijd in beslag. Ter vergelijking: een gedeeltelijk boorcanvas heeft slechts een deel van de achtergrondafbeelding bedekt met diamanten. Je vraagt ​​je misschien af ​​wat voor soort schilderij alleen diamanten nodig heeft voor een bepaald onderdeel – zou dat er niet een beetje raar uitzien? Maar in werkelijkheid kunnen gedeeltelijk geperforeerde doeken enkele van de meest opvallende doeken zijn als ze klaar zijn, omdat de specifieke secties van diamanten de aandacht vestigen op bepaalde delen van het schilderij. Als u wilt dat een deel van uw afbeelding opvalt, is een gedeeltelijk boorcanvas misschien iets voor u.

Duiken in de diamond painting:

Zodra u uw afbeelding, uw canvastype en uw diamanten hebt geïdentificeerd, kunt u aan de slag met uw schilderij. Maar hoe laat je je mooie afgewerkte afbeelding zien? Een van de beste aspecten van diamond painting is dat het minder duur is om weer te geven dan andere kunst- en handwerkprojecten. Diamond Paintings kunnen worden ingelijst zonder gebruik van glas en zouden eigenlijk op deze manier moeten worden ingelijst, omdat een glasplaat tussen de kijker en het schilderij de natuurlijke glans van het schilderij zal verminderen. Diamond Painting kan ook worden gebruikt om boekomslagen en andere voorwerpen in huis te ciseleren, om je woonkamer een beetje extra glans te geven.

Nu je wat meer weet over de opkomende kunst van diamond painting, kun je aan de slag met je eigen meesterwerk. Er zijn er al genoeg diamond painting sets en de kans is groot dat je een afbeelding vindt die je aanspreekt. Zo niet, dan zijn er ook diensten waar u een aangepaste afbeelding kunt indienen en zij zullen een speciaal voor u ontworpen set leveren om die afbeelding diamantverf te maken. Waar wacht je nog op – begin vandaag nog met deze leuke nieuwe hobby!

Wat moet ik doen als mijn diamond painting set arriveert? 

We wachten allemaal reikhalzend op onze diamond painting sets die met de post aankomen voor wat soms een eeuwigheid en een dag lijkt! Maar voordat je je pakket openscheurt en begint met het plaatsen van die kleine diamanten op je canvas, zijn er een paar dingen die je meteen moet doen om ervoor te zorgen dat je diamond painting ervaring top is. Als er problemen zijn met je diamond painting set, wil je er ook zeker van zijn dat je deze direct kunt laten corrigeren.

Hier; is uw checklist voor uw diamond painting set aankomst:

Gooi uw kassabon niet weg:

Gooi uw buitenverpakking niet meteen samen met uw factuur/bon weg. In het geval dat er een probleem is met uw diamond painting set, heeft het klantenserviceteam van de winkel/website waar u de bestelling heeft geplaatst deze mogelijk nodig als referentie voor de verificatie van de bestelling. Andere belangrijke informatie, zoals uw trackingnummer en bestelnummer, vindt u op/in het pakket dat u mogelijk ook nodig heeft.

Controleer om te zien; Diamond Painting Doek is in goede staat:

Er is niets erger dan aan je diamond painting meesterwerk te beginnen en te beseffen dat je canvas defect, beschadigd of anderszins niet in orde is. Zorg ervoor dat je beide zijden van je canvas goed controleert om er zeker van te zijn dat het geschikt is om aan je diamond painting klus te beginnen.

*Pro-tip: trek alleen het gedeelte van de beschermende bekleding terug op het gebied van het canvas waaraan u werkt. Verwijder niet de hele hoes in één keer.

Doe een audit om er zeker van te zijn dat u al uw diamanten heeft voor diamond painting:

Controleer die lijst twee keer! Zorg ervoor dat u uw inventarislijst krijgt en doe een audit om er zeker van te zijn dat al uw kralen/diamanten aanwezig zijn. Zorg ervoor dat u alle vereiste kleuren en het juiste aantal van elk heeft. Er is niets erger dan aan het einde van uw project te komen om te beseffen dat u enkele diamanten mist en nu moet wachten tot vervanging is voltooid. Dus doe jezelf een plezier en controleer het meteen, want als je kit vanuit het buitenland wordt verzonden, kan het tot 2-3 weken duren voordat vervangingen aankomen.

Controleer uw diamond painting tools:

Vergeet niet uw gereedschap te controleren en ervoor te zorgen dat ze allemaal in orde zijn en in goede staat verkeren. Het is een beetje moeilijk om je diamond painting project af te maken als je niet alle gereedschappen hebt die je nodig hebt…

Welke items moeten worden opgenomen in mijn diamond painting Set?

Wij zorgen ervoor dat wij onze diamond painting sets bestellen bij hoogwaardige, betrouwbare en gerenommeerde leveranciers. We zorgen ervoor dat wanneer we een diamond painting set ontvangen, de volgende items zijn inbegrepen (ja, sommige zijn een beetje voor de hand liggend, maar laten we ervoor zorgen dat we al onze basisprincipes hier behandelen): 

1- Een canvas om aan te werken

2- Kralen/diamanten dienovereenkomstig gesorteerd met hun respectievelijke codes

3- DMC-kleurreferentie (papier van A4-formaat dat fungeert als antwoordsleutel tussen de canvassymbolen en kralen)

4- A diamond painting Pen

5- Een booremmer

6- Gomlijm

7- startpakket

Wat moet ik doen als ik iets mis?

Maak je geen zorgen, je diamond painting leverancier zou een vriendelijke en behulpzame klantenondersteuning moeten hebben die dit meteen voor je zal regelen (zo niet, overweeg dan om ergens anders te bestellen).

Een van de meest voorkomende “problemen” bij een diamond painting bestelling is dat er enkele kralen/diamanten ontbreken. De meeste diamond painting winkels zullen je gewoon vragen om je ordernummer, welke kleur(en) je mist (vierkante of ronde boor) en hoeveel je er nodig hebt. Al deze informatie vindt u op uw kleurenvoorraadblad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *