Geweldige dingen om te doen in mui ne vietnam

Mui Ne is een klein kustplaatsje in een gebied van Vietnam dat bekend staat als Phan Thiet. Het biedt perfecte omstandigheden voor kiteboarden en windsurfen, wat een grote menigte toeristen en expats trekt die van de sport houden. Mui Ne is ook aantrekkelijk voor iedereen die op zoek is naar zijn eigen stukje paradijs op de met palmbomen omzoomde stranden waar je nooit ver van heerlijke restaurants, levendige bars en ontspannende spa’s bent.

Mui Ne is ook een vrij populaire toeristische bestemming om op zoek te gaan naar wat zonneschijn. Veel van de borden in de stad en de menu’s in restaurants zijn in meerdere talen geschreven. Blijf lezen om alles te weten te komen over onze favoriete dingen om te doen in dit mooie kleine kustparadijs!

1) Bezoek het vissersdorp en de markt van Mui Ne

De laatste stop tijdens de hierboven beschreven tour is Mui Ne Fishing Village, waar de vangsten van de avond ervoor worden gekocht en verkocht, schaaldieren worden gepeld en algemene chaos zich voor je ontvouwt. Het is mogelijk om het vissersdorpje op eigen gelegenheid te bezoeken, hoewel het politiecontrolepunt vermoedelijk is voordat je hier vanuit Mui Ne komt.

Het vissersdorp is een geweldige kans om wat foto’s te maken van het leven in Vietnam. De felgekleurde boten tegen de helderblauwe lucht is de droom van elke fotograaf. En de vrouwen met klassieke Vietnamese conische hoeden gebogen over zakken schelpdieren zijn een fascinerend gezicht om te zien.

Als je de rondleiding doet, krijg je hier slechts ongeveer 15-20 minuten. Als je denkt meer tijd te willen hebben, overleg dan vooraf met het reisbureau. Of huur eenvoudig een taxi om u daarheen te brengen zonder de tijdsdruk van een rondleiding.

2)Geniet van zonsondergang en een cocktail

Als u op zoek bent naar een strandbar met een prachtig uitzicht op de zonsondergang, hoeft u niet verder te zoeken dan Le Miracle Chill & Grill. Chez Oahn, pal naast de deur, heeft vaak livemuziek rond zonsondergang als je liever een serenade bij zonsondergang wilt. En over muziek gesproken, Joe’s Cafe heeft bijna altijd livemuziek (hoewel helaas geen uitzicht op de zonsondergang), dus ze zijn een geweldige keuze om later op de avond af te spreken.

Als je liever een paar koude biertjes en een handdoek pakt en op de beste zit voor zonsondergang, dan is onze favoriete plek recht tegenover het Damina Boutique Hotel. Het strand is omzoomd met palmbomen en je kunt de zon zien ondergaan boven de zee. Koop bieren onderweg, want hier hangen geen drankverkopers.

Beide spots die wij aanraden voor kiteboardlessen hebben ook echt chill bars. Jibe’s Beach Club heeft comfortabele banken, heerlijk eten, goede muziek en een echt ontspannen sfeer. Ze hebben een geweldig happy hour, twee keer per dag, maar hun prijzen zijn heel redelijk, ongeacht het tijdstip van de dag. En voor het beste uitzicht op de kust vanaf een bar op het dak, is Source Lodge de plek om naartoe te gaan. Ze hebben veel zitplaatsen en een ononderbroken uitzicht op de zee.

bekijk andere stranden in Vietnam

3) Loungen op het strand

Mui Ne staat bekend om zijn prachtige en serene zandstranden met palmbomen. En het vinden van je eigen stukje van dit paradijs is relatief eenvoudig.

Ten zuiden van de stad vind je een rustig strand direct naast de Ong Dia Kaap. Het water is hier rustig en ideaal om te zwemmen. Net ten noorden daarvan, vlakbij het Mia Resort, is een populaire plek om te kiteboarden. Het strand is breed en schoon, ideaal om te loungen terwijl u geniet van de mooie vliegers die over de oceaan vliegen. Als je naar het noorden gaat, Ham Tien binnen, zul je merken dat het strand verdwijnt en wordt vervangen door stenen muren die de ruwe branding blokkeren. Je kunt hier helaas niet langs het water lopen.

Nog verder naar het noorden, dichter bij de Fairy Stream, gaat het strand weer open. Hier vind je kilometers prachtig strand en heel weinig andere mensen. En het Mui Ne-schiereiland heeft ook tal van stranden, maar ze zijn meestal rommeliger met afval. Verder naar het noorden van Mui Ne, in de richting van Long Son Beach, ligt nog een lange kustlijn. Kies hier een plek en geniet ervan!

U zult het heerlijk vinden om te loungen op het afgelegen strand voor uw luxe resort, cocktails te drinken en een goed boek te lezen. We hielden ervan om op het strand voor het Damina Boutique Hotel te luieren omdat er veel palmbomen waren om schaduw te bieden en heel weinig andere toeristen. Er zijn een paar kleine strandrestaurants in de buurt als u een koud biertje of een snack wilt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *