Geweldige tips voor het gebruik van uw vaatwasser

Tijd besparen! Die sociale onderzoekers zijn blijkbaar weer bezig geweest als je je vaat in een machine doet in plaats van met de hand, dan kun je tot drie weken per jaar besparen!

Hygiënischer wassen Nu is al die tijdwinst waarschijnlijk voor een gezin van 12 personen. Maar experts zijn ook van mening dat vaatwassers hygiënischer zijn dan met de hand afwassen. Dit komt doordat het water een veel hogere temperatuur krijgt dan je handen zouden kunnen verdragen en afwasborstels en -sponzen een geweldige broedplaats voor ziektekiemen zijn.

Tips voor het bedienen van uw vaatwasser

Als je je zorgen maakt over alle energie die vaatwassers verbruiken, kan de nieuwe generatie energiezuinige machines je in de verleiding brengen, vooral als je eraan denkt om ze verstandig in te pakken en ze alleen te gebruiken als ze vol zijn.

Maar laat je niet verleiden om je vaatwasser op een lage temperatuur te zetten om jezelf wat geld te besparen. Om de tablet effectief af te breken, moet u de machine meestal op een hete was laten draaien – zuinigere instellingen lijken de tablet niet volledig af te breken.

Wat is het beste wasmiddel?

Oké, dat is nu geregeld, maar wat voor soort vaatwasmiddel moet je gebruiken – tabletten, vloeistof of poeders?

Veel mensen — waaronder ik — geven de voorkeur aan tablets omdat ze zo handig zijn. Maar vloeistoffen en vooral poeders zijn aanzienlijk goedkoper. Wat de tablets betreft, komen Finish Power Ball-tablets (die in verschillende varianten verkrijgbaar zijn van ongeveer £ 4,50 voor 30) goed uit in consumententests, maar ze zijn vrij duur. Tesco-tabletten (momenteel £ 1,72 voor 30) en Lidl’s W5-tabletten met toegevoegd glansspoelmiddel en waterontharder (momenteel £ 3,99 voor 40) komen ook goed uit de tests en zijn aanzienlijk goedkoper. Maar niet alle goedkopere merken zijn het waard. De eigen merken van Morrisons en Asda komen niet goed naar voren in consumentenrecensies, dus laat deze goed met rust.

Een goedkopere, groenere wassing

Als je geld wilt besparen, zweren sommige mensen bij het gebruik van slechts een halve tablet per wasbeurt. Ik heb dit geprobeerd met mijn Finish Classic powerball-tabletten en het lijkt absoluut in orde. Andere mensen zweren bij het gebruik van normale waspoeders (bio of niet-bio), hoewel ik dit nog niet heb geprobeerd.

Probeer voor een groen alternatief Ecover-tablets. Ze zijn goedkoper dan veel van de Finish-tablets en hoewel ik denk dat ze niet zo goed werken, doen ze redelijk hun werk en je schaadt het milieu in ieder geval niet. U kunt ook Clearspring-vaatwasgel proberen (ze doen geen tabletten) die een aantal goede recensies heeft gekregen op consumentenwebsites en, voor ongeveer £ 4 per liter, klinkt het als een goede prijs. Het is verkrijgbaar in sommige natuurvoedingswinkels en online.

Moet ik zout toevoegen?

Zelfs als uw vaatwastablet zout bevatten, raden de meeste vaatwassers en fabrikanten aan om toch wat toe te voegen, vooral als u in een gebied met hard water woont. Vaatwaszout is in ieder geval goedkoop en je hoeft niet vaak bij te vullen.

Reinig en verfrist uw machine

Reinig uw machine ongeveer elke maand om de smurrie die zich in vaatwassers ophoopt te verwijderen. U hoeft hiervoor geen dure specialistische producten aan te schaffen. Giet gewoon ongeveer een kopje witte azijn op de bodem van uw machine en laat hem leeglopen op de hoogste stand. Dat is het. Klus geklaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *