Inleiding tot online radio

Radio die op internet beschikbaar is, is vergelijkbaar met uitzendingen, omdat het mensen in staat stelt om naar verschillende programma’s op hun computer te luisteren. Het geluid is geoptimaliseerd en luisteraars hoeven geen programma te downloaden om het programma dat wordt uitgezonden te horen. Gebruikers hoeven alleen in te loggen op een specifieke website om naar de show te luisteren.

Dit type communicatie wordt ook wel webcasting genoemd, in tegenstelling tot podcasting, die noodzakelijkerwijs naar uw computer of mp3-speler moet worden gedownload om gehoord te worden. Het programma wordt overgebracht naar het netwerk en de luisteraar ervaart een vertraging van maximaal tien seconden, afhankelijk van de specificatie van de gebruikte server. De reden voor de vertraging is dat de gegevens worden doorgegeven via een Transmission Control Protocol / Internet Protocol (TCP / IP) -verbinding en vervolgens opnieuw worden samengevoegd voordat de gebruiker het hoort.

Er zijn nogal wat internetprogramma’s van omroepen die al beschikbaar zijn en die hun programma’s ook delen met internetgebruikers. Je kunt de show tegelijkertijd met je live-uitzending streamen of wijzigen. Luisteraars kunnen nieuws en muziek ontvangen zolang ze toegang hebben tot het netwerk.

Iedereen die graag internetradio sponsort, moet beschikken over een breedbandverbinding met een hoge bandbreedte. Een breedbandverbinding heeft het voordeel dat u altijd online bent in plaats van te kiezen wanneer u deze dienst wilt gebruiken.

U hebt ook software voor radiostreaming nodig om naar uitzendingen via internet te luisteren. U kunt hiervoor Windows Media Player� gebruiken. Zodra de URL van de radiozender waarin u ge�nteresseerd bent bekend is, kunt u deze eenvoudig kopi�ren en plakken of in het ‘Open’-veld van het programma typen om op de zender af te stemmen en te beginnen met afspelen.

De levensstijl van mensen in de wereld van vandaag is erg druk en veroorzaakt veel stress. Ze hebben het zo druk met hun werk dat ze nauwelijks tijd hebben om te ontspannen of zich bezig te houden met hobby’s of activiteiten die ze leuk vinden. Velen zijn verveeld en apathisch. Online radio is een goede optie voor deze mensen die even kunnen ontspannen. Bedrijfs- en werkplaatsmedewerkers kunnen ook naar radioprogramma’s luisteren terwijl ze op hun computer werken.

In dit scenario hebben de arbeiders, hoewel ze hun werk vervormen, de voldoening dat ze naar hun favoriete muziek hebben geluisterd. De leerlingen konden ook in hun vrije tijd naar hun favoriete radioprogramma luisteren, wat stress op school verlichtte. Terwijl ze onderzoek doen over een bepaald onderwerp, kunnen ze tegelijkertijd naar een online radiostation naar keuze luisteren. Met uw persoonlijke USB-radiotuner kunnen anderen tijdens het winkelen in een warenhuis naar hun favoriete online radiostation luisteren en nooit de show missen waar ze van houden.