lekkage dakgoot sneeuw

Het barre winterweer kan ernstige problemen veroorzaken voor uw dak- en dakgootsysteem. Vandaag bekijken we enkele veelvoorkomende lekkage dakgoot sneeuw problemen met winterdaken en dakgoten die u kunt tegenkomen wanneer de temperaturen en sneeuw beginnen te dalen. De mate van ernst kan verschillen, dus het is belangrijk op te merken of het probleem eenvoudig op te lossen is, of dat u een dakreparatie of dakgootvervanging moet overwegen. Glick’s Exteriors zijn uw lokale experts voor het repareren van winterweerschade aan uw dak en goten.

Winterzolder condensatie
Een van de meest voorkomende dak- en dakgootproblemen die kunnen optreden, is condensatie op zolder in de winter. Onjuiste isolatie en ventilatie op uw zolder en dakbedekking kan condensatie veroorzaken, wat de groei van schimmel en meeldauw bevordert. Het overmatige vocht kan ook kleine lekken veroorzaken, gipsplaat en ander houtwerk beschadigen. U merkt misschien ook dat uw elektriciteitsrekening stijgt omdat uw systeem dubbel werkt om de condensatie op te vangen. Om dit probleem te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw zolder goed geïsoleerd en geventileerd is voordat het winterweer toeslaat.

IJsopbouw en dammen
Een ander probleem waar u op moet letten, is ijsvorming, wat verstoppingen in uw dakgoten kan veroorzaken, waardoor het water moeilijk kan weglopen. Het gewicht van het ijs kan ook dakgoten beschadigen, waardoor ze doorzakken en volledig van uw dak afbreken. Ernstige gevallen van dit probleem staan ​​bekend als ijsdammen. Wanneer de sneeuw op je dak smelt door de hitte in je huis, loopt het water naar beneden in de dakgoten, waar het een tweede keer kan bevriezen waardoor er een ijsdam ontstaat. Water komt dan vast te zitten achter de ijsdam en kan lekkage veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat dit u niet overkomt, moet u ervoor zorgen dat uw dakgoten vrij zijn van puin voordat het sneeuwweer begint.

ijspegels
Waarom vormen zich ijspegels op uw dakgoten? IJspegels vormen zich wanneer uw huis opwarmt, waardoor de sneeuw op het dak smelt. Zodra het begint te smelten, bevriest het water en vormt het ijspegels. Als er verstoppingen in uw dakgootsysteem zijn, zal er water overlopen, wat betekent dat de dakgoten van uw huis duizenden kilo’s water en ijs kunnen bevatten. De sleutel tot het ontmoedigen van ijspegels is om uw dakgoten schoon te houden, vooral tijdens de wintermaanden. Nog een reden om van ijspegels af te komen? Vallende ijspegels vormen ook een bedreiging voor mensen en huisdieren.

Verstopte regenpijpen
Verstoppingen in uw dakgootsysteem kunnen in de winter voor ernstige problemen zorgen. Wanneer uw dakgoten verstopt zijn, voorkomt dit dat sneeuw, ijs en regen uit de regenpijpen stromen. Wanneer de neerslag in de winter nergens heen kan, bevriest het en blokkeert het uw hele dakgootsysteem. Wanneer dit gebeurt, begint er water achter uw dakgoten te lekken, wat schade aan uw dak en fundering kan veroorzaken. Een gemakkelijke oplossing voor dit veelvoorkomende probleem is dat u er alleen voor moet zorgen dat uw dakgoten vrij zijn van vuil voordat de sneeuw begint te vallen.

Knipperende lekken
Het meest voorkomende dak voor een woning is een schuin dak. Helaas kan dit type dak op een bepaald moment van zijn leven lekkende gootstukken ervaren. Knipperen vind je rond een schoorsteen of dakraam en in het dal van een helling. Indien niet correct geïnstalleerd, kan dit problemen veroorzaken, zoals daklekken door de sneeuw in de winter. Om ervoor te zorgen dat u en uw huis lekvrij zijn, moet u uw goot minstens twee keer per jaar inspecteren en repareren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *