Makreel met Aardappel, Rode Bieten & Sinaasappelsalade Recept

Porties: 4

Tijd: ca.35 minuten

Hieronder vind je het recept voor een heerlijk licht zomers gerecht, vol van smaak en perfect voor een familiebarbecue, gemaakt door onze eigen ontwikkelingschef, Chris Search. Een heerlijk vers gerecht dat snel en makkelijk is, zodat je kunt blijven genieten van de zon.

ingrediënten

  • 500 gram roseval aardappelen
  • 2 sinaasappels – in partjes (bewaar het sap)
  • 150 g gekookte kleine rode biet – in dunne partjes gesneden
  • 4 lente-uitjes – schuin in dunne plakjes gesneden
  • 200 g bereide waterkers
  • 4 verse makreel – gefileerd
  • Olijfolie om te koken

Voor de dressing

  • 2 theelepels volkoren mosterd
  • 6 eetlepels olie
  • 4 eetlepels sinaasappelsap (zie hierboven)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Methode

  1. Snijd de aardappelen doormidden (of in vieren als ze groot zijn). Kook in goed gezouten water tot het gaar is.
  2. Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten te mengen. Breng goed op smaak met zout en gemalen zwarte peper.
  3. Als de aardappelen gaar zijn, goed afgieten en terwijl de aardappelen nog warm zijn, ¾ van de dressing erdoor roeren en de lente-uitjes toevoegen. Zet opzij om af te koelen. Niet chillen.
  4. Verwarm de barbecue. Maak 3 inkepingen in de huidzijde van de makreel. Bestrijk met olie, kruid goed en leg met de huid naar beneden op de hete plaat van de barbecue.
  5. Kook 3-4 minuten en draai dan om en bak nog een minuut of twee af. De huid moet licht verkoold zijn.
  6. Terwijl de makreel kookt, verdeel je ¾ van de waterkers over 4 borden. Voeg de aardappelen toe en stapel op de rode biet en sinaasappelpartjes. Bestrooi met nog wat waterkers en besprenkel met de resterende dressing. Leg de makreelfilets met het vel naar boven.
  7. Heerlijk door de toevoeging van limoensap en schijfjes chili in de dressing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.