Onderdelen ontwerpen voor 3D FDM-afdrukken?

Als de meest betaalbare 3D laten printen op de markt, is Fused Deposition Modeling (FDM) een uitstekende optie voor goedkope rapid prototyping en kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Het kan ook een effectieve oplossing zijn voor functionele onderdelen, zoals behuizingen.

Zoals alle productiemethoden heeft FDM enkele beperkingen en beperkingen op wat kan worden afgedrukt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw ontwerpen kunt aanpassen voor een optimale FDM-afdrukkwaliteit.

Wat is het FDM-afdrukproces?

Fused Deposition Modeling (FDM) is een additief productieproces dat gebruik maakt van de materiaalextrusietechniek. FDM, ook wel fused filament fabricage (FFF) genoemd, is de meest gebruikte 3D-printtechnologie.

Hoe ontwerp je voor FDM-afdrukken?

Houd voor de beste resultaten rekening met de mogelijkheden en beperkingen van FDM bij het ontwerpen van een onderdeel voor FDM-afdrukken.

Brug

Overbrugging in FDM treedt op wanneer de printer moet afdrukken tussen twee steunen of ankerpunten. Omdat er niets is om op te bouwen, is er geen ondersteuning voor de eerste laag die wordt geprint en heeft het materiaal de neiging om door te zakken. Bruggen komen het vaakst voor bij horizontale asgaten in de wanden van objecten of in de toplaag (of dak) van holle delen.

Een oplossing is om de brugafstand te verkleinen, maar de impact hiervan hangt af van de ontwerpbeperkingen van het onderdeel. Een andere oplossing om doorzakken te voorkomen is het opnemen van ondersteuning. De ondersteuning biedt een tijdelijk platform waarop de bruglaag kan worden gebouwd. Het dragermateriaal wordt verwijderd nadat het afdrukken is voltooid, hoewel het sporen kan achterlaten of het oppervlak kan beschadigen waar de drager aan het laatste onderdeel was bevestigd.

Verticale asgaten

FDM print vaak ondermaatse verticale asgaten. Het proces van het afdrukken van zo’n gat en de reden waarom de diameter ervan wordt verkleind, kan als volgt worden samengevat:

Terwijl het mondstuk de omtrek van een verticaal asgat afdrukt, comprimeert het de nieuw geprinte laag bovenop bestaande bouwlagen om de hechting te helpen verbeteren.

Door de compressiekracht van het mondstuk vervormt de vorm van de geëxtrudeerde ronde laag van een cirkel naar een bredere, plattere vorm (zie onderstaande afbeelding).

Dit vergroot het contactoppervlak met de eerder bedrukte laag, waardoor de hechting wordt verbeterd maar het geëxtrudeerde segment breder wordt.

Hierdoor neemt de diameter van het te printen gat af. Deze afname kan een probleem zijn, vooral bij het printen van gaten met een kleine diameter, waar het effect groter is vanwege de verhouding tussen gatdiameter en spuitmonddiameter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.