Vergelijking: Netflix Instant, Hulu Plus en Amazon Prime Instant Video

Amazon Prime Versus Netflix Versus Hulu Plus

Toen tv-content voor het eerst naar een abonnementsmodel ging, moesten consumenten eigenlijk één belangrijke beslissing nemen: kabel- of satelliet-tv? Eerlijk gezegd, de beslissing had niet zoveel gewicht. Ja, je hebt misschien een kleine variatie in kanalen gehad als je de ene boven de andere hebt gekozen, maar over het algemeen zouden je inhoudsopties hoe dan ook hetzelfde zijn. Nu TV begint plaats te maken voor zijn concurrenten in de internetwereld, krijgt u echter te maken met veel meer opties.

De mogelijkheden lijken misschien eindeloos als je beslist op welke aanbieders van streaming content je je wilt abonneren. Deze strijd is ook heel anders dan de simpele kwestie van kabel versus satelliet-tv, omdat elke aanbieder van streaming video zijn eigen inhoudscatalogus aanbiedt. Hoewel er enige overlap is, als je de verkeerde beslissing neemt, moet je misschien geen toegang krijgen tot enkele van je favoriete shows of films.

De drie bedrijven die hebben vastgesteld dat ze de beste selecties van inhoud hebben die beschikbaar zijn via een abonnement, zijn Netflix, Hulu en Amazon. Dus hoe bepaal je tot welke van deze services je moet gaan voor je streamingbehoeften?

Netflix Instant
Netflix, de pionier op het gebied van streaming via abonnementen, zorgde voor een revolutie op de markt toen het Netflix Instant introduceerde. Schijnbaar uit het niets begon het bedrijf een aanzienlijk aantal van zijn dvd-titels online te zetten, waar klanten ze konden streamen wanneer en (uiteindelijk) waar ze maar wilden. Netflix onderhoudt nog steeds de grootste catalogus met films van zijn concurrenten, evenals een enorme bibliotheek met tv-series.

Netflix levert de beste videokwaliteit en is beschikbaar op een breed scala aan apparaten. Naast native apps op settopboxen zoals de Apple TV en Roku-spelers, heeft Netflix ook apps voor iOS-, Android-, Windows 8- en Kindle-gebruikers om te genieten van inhoud op hun telefoons en tablets. Onlangs heeft Netflix de sprong gewaagd in het produceren van originele programma’s met grote namen en grote budgetten. Enkele voorbeelden zijn de dramaserie House of Cards, met Kevin Spacey in de hoofdrol, en de herlancering van de cultkomedie Arrested Development. Alle Netflix-streamingfilms en tv-programma’s zijn advertentievrij.

Hulu Plus

Hoewel het niet echt begon als een concurrent voor Netflix, begon Hulu mee te doen aan de race toen het zijn op abonnementen gebaseerde Hulu Plus-service introduceerde. Hulu verschilt echter nog steeds genoeg van Netflix dat het moeilijk is om ze tegen elkaar op te zetten.

Terwijl Netflix zich vooral richt op films en tv-programma’s uit het verleden, richt Hulu zich vooral op de populaire televisieprogramma’s van vandaag. De shows op Hulu Plus (waaronder hitseries van alle grote tv-zenders) kunnen de dag nadat ze op tv zijn uitgezonden, worden bekeken. Je kunt niet alleen je favoriete series op je televisie inhalen via een settopbox, maar je kunt ook onderweg je favoriete programma’s bekijken met de Hulu Plus-app die beschikbaar is voor de meeste grote platforms. Het voordeel van Hulu Plus is dat alle films en series door advertenties worden ondersteund, dus wees voorbereid op het doorstaan ​​van verschillende commercials.

Amazon Prime Instant Video

Hoewel het als een beetje een slaper kan worden beschouwd onder de streamingconcurrentie, groeit de Instant Video-service voor Amazon Prime-abonnees snel in populariteit naarmate Amazon titels toevoegt en de functionaliteit verhoogt.

Amazon Prime bestond al jaren voordat het bedrijf Amazon Instant Video introduceerde. De service bood oorspronkelijk alleen leden toegang tot gratis tweedaagse verzending van de megaretailer. Amazon heeft de afgelopen jaren consequent nieuwe functies voor Prime-leden uitgerold, maar eerst met Instant Video en later met de Kindle Lending Library, die Kindle-bezitters toegang geeft tot gratis boeken.

De Amazon Instant Video-catalogus is niet zo groot als Netflix of Hulu Plus, maar heeft verschillende exclusieve films en tv-programma’s opgepikt die hem onderscheiden van de andere services. Het is ook goedkoper op jaarbasis en biedt vergelijkbare toegankelijkheid met apps voor Roku-spelers en veel telefoons en tablets. En aangezien Instant Video niet de enige functie is die u van Amazon Prime krijgt, zijn er Amazon Prime aanbod Nederland.

Het komt neer op

Als je uiteindelijk een keuze moet maken voor welke streamingdienst je gaat, moet je de voor- en nadelen van elk bedrijf afwegen.

Als je op zoek bent naar het meest uitgebreide streamingpakket, is Netflix nog steeds de beste keuze, vooral als je films belangrijker vindt dan tv-programma’s. Hulu Plus kan een geweldige aanvulling zijn op een Netflix-abonnement, vooral als je overweegt om het snoer door te knippen bij je huidige tv-aanbieder. Tussen de twee services kunt u toegang hebben tot een goede selectie van wat beschikbaar zou zijn op de kabel. Hoewel Amazon Prime waarschijnlijk niet zal winnen als je enige streamingprovider omdat hun catalogus nog steeds groeit, is het een service die je in de gaten wilt houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.