Voorbereiden op Microsoft Office-certificering

Over de hele wereld, als er één ding is dat alle bedrijven en hun werknemers samenbindt, is het het gebruik van Microsoft Office-tools. Van het schrijven van een voorstel op MS Word tot het maken van PowerPoint-presentaties en van het organiseren van gegevens in Excel tot het beheren van e-mails in Outlook – het gebruik van Microsoft Office-technologieën is voor de meeste professionals een tweede natuur geworden.

Waarom eigenlijk alleen professionals? Zelfs studenten in verschillende stadia van hun academische leven maken veelvuldig gebruik van deze tools om een ​​verscheidenheid aan schoolprojecten te voltooien.

Het gebruik van de Microsoft Office-softwaresuite is zo universeel en compleet dat het moeilijk te scheiden is van een computersysteem.

Noodzakelijke vaardigheid

De kennis van MS Office is een van de meest essentiële vaardigheden geworden om op je cv te hebben staan. Werkgevers verwachten vaak dat hun werknemers basis- tot gevorderde gebruikers van MS Office-tools zijn, afhankelijk van het profiel waarvoor ze zijn aangenomen.

Dus als uw gebrek aan vaardigheid met Microsoft Office-tools u ervan weerhoudt de arbeidsmarkt te veroveren, is het tijd om corrigerende maatregelen te nemen. Het is tijd om na te denken over het volgen van Microsoft Office Cursus Nederland.

MOS-certificering is het meest authentieke instrument om uw vaardigheden te valideren in het gebruik van een of meer Microsoft Office-suites van desktoppublishingsoftware, waaronder MS Word, MS Excel, MS Access, MS PowerPoint en MS Outlook.

De certificering wordt wereldwijd erkend als een tool voor loopbaanbeheer die door professionals wordt gebruikt om hun IT-vaardigheden actueel en concurrerend te houden. Waar ter wereld je ook bent, of je nu net begint op de arbeidsmarkt of een doorgewinterde professional bent, het hebben van een MOS-certificering is een manier om je te onderscheiden van de rest!

Soorten MOS-certificeringen

Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op MOS-certificering. Maar voordat u begint met de voorbereiding, moet u de verschillende soorten Microsoft Office-certificeringen kennen die beschikbaar zijn.

Master Microsoft Office Specialist:

Geschikt voor diegenen die meer nodig hebben dan alleen werken met Microsoft Office-programma’s.

Microsoft Office-specialist-expert:

Ontworpen voor personen die hun expertise in specifieke MS Office-programma’s moeten demonstreren.

Microsoft Office-specialist:

Ideaal voor professionals die hoogontwikkelde vaardigheden nodig hebben in MS Office 2010 & 2007 en andere MS-desktopsoftware.

U moet dus beginnen met het kiezen van de Office-hulpprogramma’s waarmee u het meest zult werken en daarvoor gecertificeerd worden. Als het meeste van uw werk bijvoorbeeld documentatiegerelateerd is, kan het voor u zinvol zijn om MS Word-gecertificeerd te worden.

Aan de andere kant, als uw kerntaak vereist dat u gegevens verzamelt, verzamelt en analyseert; dan zal de kennis van MS Excel en zijn wondere wereld van formules en macro’s je leven zoveel gemakkelijker maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *