Vrouwen, wees geen slachtoffer – Krijg hulp en blijf veilig met deze apps

Tegenwoordig werken verschillende ontwikkelingsbedrijven voor mobiele apps over de hele wereld aan verschillende innovatieve en unieke app-idee�n. Ontwikkelaars zijn toegewijd aan het cre�ren van gebruiksvriendelijke, gebruikersgerichte applicaties met een creatief concept. Als gevolg hiervan worden veiligheidsapps voor vrouwen steeds populairder op de markt.

Seksueel geweld, huiselijk geweld, verkrachting, enz. zijn enkele van de alarmerende problemen waarmee vrouwen tegenwoordig worden geconfronteerd! Om de kans op dergelijke bekeringsdelicten te verkleinen, is het raadzaam om tijdig de nodige maatregelen te nemen zodra u problemen bespeurt. In het huidige technisch onderlegde tijdperk zijn er veel mobiele apps op de markt die vrouwen kunnen helpen onmiddellijk hulp te krijgen in een noodgeval of in een gevaarlijke situatie. Deze veiligheidsapps voor vrouwen kunnen risico’s vermijden en de nodige hulp bieden in tijden van nood. Hier is een lijst met enkele competente apps die uiterst nuttig zijn voor vrouwen.

# 1 Hollaback
Deze applicatie is erg handig om elke vorm van overlast op straat te voorkomen. Vrouwen kunnen een foto van de stalker maken en die “op heterdaad betrapte” foto onmiddellijk delen met het verhaal op ihollaback.org. Dit zou zeker logisch zijn in het publieke oog en het gedeelde verhaal en het stalkerbeeld zouden andere perverselingen ervan weerhouden soortgelijke vervelende activiteiten uit te voeren. Hollaback is beschikbaar voor zowel het Android- als het iOS-platform en de gebruiker kan deze app gratis krijgen.

#2 cirkel van 6
Voor alle vrouwen die de iPhone gebruiken, is dit een essenti�le app voor uw veiligheid! Het gebruik van deze veelzijdige app is uiterst eenvoudig. Er zijn drie standaard sms-berichten, waarvan er ��n de zes totale noodcontacten van gebruikersvoorkeur zou bereiken als de gebruiker dubbeltikt op de toepassing. Er is een automatische oproepfunctie naar een van de 6 contacten. Bovendien zou deze geautomatiseerde oproep de exacte locatie van het slachtoffer bevatten. Het zou ook het adres van het slachtoffer bevatten. Afgezien van deze functies heeft Circle of 6 een aantal voorgeprogrammeerde noodnummers. De applicatie is gratis beschikbaar, maar om de volledig functionele applicatie te krijgen, moeten gebruikers zich abonneren op een jaarlijks of maandelijks serviceplan.

# 3 bNatuurlijk
Met bSafe kunnen vrouwen een set ‘bewakers’ selecteren die met een druk op de knop het noodbericht ontvangen. In de gratis versie van bSafe zou een van de docenten ook automatisch gebeld worden. Alle bewakers zouden sms-berichten ontvangen, samen met de exacte GPS-locatie van het slachtoffer. Een andere leuke functie die de app biedt, is dat het slachtoffer in geval van nood een “nep-inkomende oproep” kan plannen. Natuurlijk biedt de abonnementsversie van deze applicatie meer functies zoals “timermodus” voor automatische alarmactivering en “risicomodus” met realtime GPS-trackingfuncties. bSafe is beschikbaar voor Android, iPhone en Blackberry.

# 4 cab4me
Voel je je in de problemen? Bel en neem altijd en overal een taxi met deze uiterst betaalbare app. Als u overschakelt naar het tabblad ‘Bellen’, krijgt u een volledige lijst van lokale bedrijven die taxi’s aanbieden op de door u geselecteerde locatie. U zou de autoriteit hebben om de betaalmethode en het type voertuig te kiezen. Als de database geen taxibedrijven toont, kunt u een locatiegebaseerde zoekopdracht op internet uitvoeren die de resultaten zal tonen. Het tabblad Favorieten geeft u direct toegang tot alle taxibedrijven waar u normaal gesproken taxi’s boekt. Zowel Android- als iPhone-gebruikers kunnen deze app en dit abonnement krijgen, en beide gratis versies zijn beschikbaar.