Waarom de aandelenmarkten blijven stijgen terwijl de economie zo slecht is

Verwarring is een van de ergste vormen van mentale en emotionele marteling. Dit artikel is bedoeld om de verwarring van het conflict op te lossen over hoe de economie zo slecht kan zijn en de aandelenmarkten recordhoogten hebben bereikt.

Ik handel al meer dan 13 jaar op de beurzen. Met de kennis vanuit een objectieve kijk op het leven heb ik de trucs en manieren gevonden om succesvol te zijn.

Laten we beginnen met uit te leggen hoe de waarden en bewegingen van de aandelenmarkt worden bepaald.

Markten zijn een gewogen gemiddelde van een zeer klein aantal geselecteerde bedrijven. Hoewel er duizenden beursgenoteerde bedrijven zijn, weerspiegelen de top drie van Amerikaanse markten waarin deze bedrijven zijn genoteerd niet de objectieve realiteit.

De Dow Jones is gebaseerd op 30 bedrijven, de S&P op 500 bedrijven en de NASDAQ op 100 bedrijven. Hoewel de Dow slechts 30 van de meer dan 5.000 Amerikaanse aandelen omvat, is de gecombineerde waarde van de 30 bedrijven ongeveer 25 procent van de totale waarde van alle Amerikaanse aandelen.

Ze gebruiken een gewogen gemiddelde van slechts die paar geselecteerde bedrijven om de marktwaarde te bepalen.

Dat betekent dat als Apple op een dag aanzienlijk stijgt terwijl de meeste andere bedrijven op NASDAQ dalen, NASDAQ zal stijgen omdat Apple zo’n groot bedrijf is dat het beter presteert dan alle anderen.

Apple is meer dan $ 2 miljard waard. Als de totale waarde van alle andere 99 bedrijven bijvoorbeeld slechts minder dan $ 1 biljoen is, zal Apple de marktbeweging en waarde slechts twee keer zo veel be�nvloeden als de 99 samen. Als alle NASDAQ-bedrijven behalve Apple omhoog gaan, zal de markt dat ook doen.

Grote bedrijven krijgen als het ware ‘stemmen’ dan kleine.

In augustus 2020 staan ??de markten op een historisch hoogtepunt, maar toch lijdt meer dan 60% van de beursgenoteerde bedrijven nog steeds aanzienlijke verliezen.

Aandelenmarkten hebben niets te maken met de echte wereldmarkt, alleen de uitverkorenen tellen.

Mijn volgende artikel getiteld; “Emotion Based Stock Trading” verklaart een andere snelle markt die mensen tot slechte investeringsbeslissingen leidt en laat u zien hoe u geld kunt verdienen met behulp van een methode die ik heb ontwikkeld en die voor 95% succesvol is.

Mensen lezen dat de markten omhoog gaan, dus kopen ze aandelen van verschillende bedrijven en die aandelen gaan omlaag en raken in de war. “Waarom dalen of stijgen mijn aandelen niet als de markten all-time highs bereiken?”

Want het is geen stijgende of dalende markt, maar een handvol bedrijven. Neem de analogie van een winkelcentrum. Er is een grote supermarkt in het winkelcentrum, ze zijn altijd vol, maar kleine onafhankelijke winkels hebben geen zaken en geen geld.

De eigenaar van het winkelcentrum zegt dat het winkelcentrum de hoogste omzet ooit heeft omdat de enige huurder die wordt geteld de supermarkt is en de kleine winkels negeert.

Een ander voorbeeld van hoe de rijken de markten beheersen, was een gezamenlijke inspanning van CNBC TV, een van de meest bekeken en vertrouwde aandelenshows, en Bill Ackman, een miljardair-aandelenhandelaar. Als zo’n geweldige fondsbeheerder en vermogende man vertrouwen en respecteren mensen wat Ackman zegt en volgen ze zijn advies op.

Op 18 maart 2020 mocht Ackman ruim 27 minuten een emotioneel spel spelen op CNBC, veel langer dan wie dan ook die ze interviewden. Ze ging de lucht in met zo’n emotionele oproep over het coronavirus en het dodelijke potentieel ervan, schreeuwend uit angst voor de veiligheid van haar vader. Ackman noemde verschillende bedrijven en industrie�n waarvan hij zei dat ze failliet zouden gaan en hun aandelenwaarde tot nul zouden laten dalen.

Je kunt het volledige interview hier vinden https://www.cnbc.com/2020/03/18/bill-ackman-pleads-to-trump-to-increase-closures-to-save-the-economy-shut-it – down-nu.html

Terwijl hij sprak, stortten de aandelenmarkten in toen beleggers al hun aandelen in deze en andere bedrijven verkochten. Dat was de bodem van de marktcrash, en de aandelen begonnen te herstellen kort nadat zijn televisiespel eindigde.

Een week later meldde CNBC dat Ackman die week meer dan $ 2 miljard winst maakte door dezelfde bedrijven te kopen waarvan hij beweerde dat ze nulwaarde hadden en failliet waren.

Dit is slechts mijn mening, maar het klinkt als een voor de hand liggende manipulatie van de aandelenmarkten door de heer Ackman, ondersteund door CNBC. De SEC, de staatsregulator die is ontworpen om mensen te beschermen tegen dit soort marktmanipulatie, deed er echter niets aan. Nogmaals, de 1% van de superrijken verpestte het leven van kleine mensen die hun aandelen verkochten vanwege margestortingen, paniek, of werden gedwongen hun aandelen met aanzienlijke verliezen te verkopen toen d