Waarom je je eigen bier moet brouwen?

Als je net als ik bent, heb je misschien de smaak voor bier gekregen. Die frisse, verfrissende gouden drank die veel te snel lijkt te verdwijnen. De meeste mensen vinden het prettig om gewoon naar de supermarkt of de gemakswinkel te gaan en wat bier te kopen. Je hebt geen idee dat zelf bier brouwen in huis en dat zou alles wegblazen wat je in de winkel kunt vinden maar dat kan.

De eerste reden waarom je je eigen bier moet brouwen is de smaak. Zelfgebrouwen bier smaakt veel beter dan elk in de winkel gekocht bier. De meeste bieren die in de winkel worden gekocht, worden afgezwakt en verliezen het grootste deel van de echte biersmaak waar je van gaat houden als je het zelf gaat brouwen. Je bent gewend aan de smaak die het bier uit de winkel te bieden heeft en geloof me als je die van jezelf proeft, lach je de concurrentie uit.

Een andere goede reden om het thuis zelf te maken, is de prijs. Je zult wat geld moeten uitgeven om de benodigdheden te krijgen die je nodig hebt om te beginnen met brouwen, maar tegen de tijd dat je aan je tweede batch bent, begin je wat geld te besparen.

Als je van koken houdt en je houdt van het maken van je eigen speciale recepten, dan zul je het geweldig vinden om je eigen bier te brouwen. Het lijkt erg op elkaar en de lijst met ingrediƫnten is groot. Je kunt zowat elke soort maken die je maar kunt bedenken. Het kost wel tijd. Je kunt het natuurlijke fermentatieproces niet versnellen, dus als je geen geduld hebt, denk er dan niet eens over na. Nu je een paar redenen kent om thuis te brouwen, waar wacht je nog op?

Leave a Reply

Your email address will not be published.