Wat is Mixed Reality?

Mixed reality is een combinatie van zowel de echte wereld als de digitale wereld, in die zin dat we elementen van elke wereld met elkaar kunnen laten interageren. Het speelt zich in geen van beide werelden af en is een hybride van beide werelden waar fysieke en digitale objecten naast elkaar kunnen bestaan en in realtime kunnen interageren. Het is anders en lijkt veel op Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR). In dit artikel zullen we proberen uit te leggen waarom.

Young fashionable female using VR headset while entertaining and exploring cyberspace on pink background

Waarin verschilt Mixed Reality van VR en AR?

We kunnen zeggen dat de meeste AR- en VR-ervaringen die tegenwoordig beschikbaar zijn, kleine subsets van het grotere Mixed Reality-spectrum vertegenwoordigen. Augmented reality (AR) speelt zich af in de fysieke wereld, waarbij informatie of objecten virtueel worden toegevoegd. Mixed reality is echter anders dan AR omdat het interactie tussen de echte wereld vereist via sensoren en onderling verbonden systemen.

Een voorbeeld van een dergelijke toepassing is het begrijpen van de fysieke ruimte rondom de gebruiker met de mogelijkheid om hologrammen in die ruimte te plaatsen. Met de nieuwste technologische ontwikkelingen is dit gemakkelijk te bereiken door middel van sensoren en trackingcamera’s die aanwezig zijn in moderne VR-headsets. Met de opkomst van de technologie is mixed reality de afgelopen jaren enigszins haalbaar geworden.

In vergelijking met mixed reality is VR echter nog steeds beperkt tot de digitale wereld. Steeds meer ontwikkelaars gebruiken nu echter de camera’s en de sensoren op VR-headsets om ze MR-compatibel te maken. Al met al kan mixed reality dus worden beschouwd als een combinatie van VR en AR met geavanceerde mogelijkheden voor het in kaart brengen van de fysieke wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.