Wilt u meer weten over groene dakbedekking

Groene dakbedekking, u bent de term misschien al vaker tegen gekomen. Vaak wordt hier mee hetzelfde bedoelt als wanneer men spreekt over een groen dak of sedumdak, namelijk een vorm van dakbedekking waarbij u sedumplantjes op uw dak plaatst. Deze plantjes staan bekend om hun waterbergende capaciteit, wat betekent dat ze veel regenwater kunnen vasthouden en daardoor erg goed bestand zijn tegen weersextremen. Dat maakt ze erg geschikt om te plaatsen op een dak! Groene dakbedekking is duurzaam, versterkt de lokale biodiversiteit en verhoogt de waarde van uw woning. Door te zorgen voor beter isolatie, een lagere omgevingstemperatuur en een extra brandwerende laag op uw woning ziet deze er niet alleen groener uit, maar is deze ook nog eens veiliger!

Soorten groendaken

Er bestaan verschillende soorten groene dakbedekking. U zult misschien al eens hebben gehoord van intensieve en extensieve sedumdaken. Intensieve sedumdaken worden over het algemeen alleen aangelegd door een hovenier, omdat het hier gaat om een uitgebreide daktuin. Het dak wordt intensief gebruikt, wat in houdt dat er op kan worden gelopen en dat er grote planten, grassen of zelfs struiken op staan. Bij NatureGreen verkopen we daarom alleen extensieve groendaken: dit zijn sedumdaken die minder onderhoud nodig hebben en waar over het algemeen niet over wordt gelopen. Onze extensieve groen daken zijn verkrijgbaar als sedummat of als kant-en-klaar systeem. Afhankelijk van de draagkracht van uw dak en uw specifieke wensen kunt u tussen deze systemen kiezen. Weet u niet zeker welke het meest geschikt is voor uw situatie? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Groen dak subsidie

Het lijkt misschien een hele investering, het aanleggen van een sedumdak, maar in de realiteit valt dat wel mee. Veel gemeenten, waterschappen en provincies willen namelijk de aanleg van een groendak stimuleren en bieden daarom subsidies aan. Soms kan u subsidie ontvangen voor wel 50% van de totale kosten! Dat maakt het aanleggen natuurlijk zeer voordelig. Het is daarom altijd verstandig om van te voren te controleren of uw gemeente subsidie beschikbaar heeft gesteld. Soms zitten er wel bepaalde voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld over de waterbergingscapaciteit of de oppervlakte van het dak. De adviseurs van NatureGreen kunnen u hier meer over vertellen. Daarnaast vind u op de website van NatureGreen een handig overzicht met alle subsidiemogelijkheden per gemeente. Zo weet u binnen de kortste keren of u in aanmerking komt en aan welke voorwaarden u moet voldoen!

Kies voor NatureGreen!

Wilt u dus groene dakbedekking plaatsen, misschien zelfs met behulp van subsidie voor een groen dak? Neem dan een sedumdak af van NatureGreen! Wij bieden verschillende systemen aan zodat er voor elk dak een geschikt sedumdak tussen zit. Daarnaast hebben wij een team van adviseurs die u graag te woord staan om u te assisteren bij het kiezen van het juiste dak. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze klanten een antwoord kunnen vinden op al hun vragen. Daarom hebben wij ook op onze website zelf een grote hoeveelheid informatie verzameld, zodat u een handig overzicht tot uw beschikking heeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published.